Vinul nostru
noiembrie 4, 2016
Vinul și muzica
iunie 9, 2017

Află de la Pavel

Bună revedere, prieteni dragi!

Știm, știm…am lipsit ceva timp, dar cu iarna nu e de glumit. Nici cu sărbătorile, nici cu Moșu, de Revelion nu mai zicem nimic. Le-am dat importanța cuvenită, adică am petrecut mai mult timp cu familia. Iar asta este o scuză cât se poate de bună.

Cum vinul Pavel este într-un proces de transformare, ne gândeam să mai poposim prin gândurile voastre cu câteva informații utile, grupate într-o colecție pe nume ” Află de la Pavel.” Nu vrem noi acum să ne autoproclamăm profesori sau atotcunoscători, vrem doar să culegem câteva informații despre vin și nu numai și să le împărtășim cu voi. Sunt binevenite comentarii pro sau contra, adăugiri/adnotări/completări…din cele utile și pe placul cunoscătorilor.

Asta până-i gata vinul, ca să înceapă apoi distracția. Credeți-ne, abia așteptăm! Țineți minte că am scris că pentru noi este o provocare, dar și o poveste? Ei bine, continuăm să trăim povestea provocându-vă la confruntare.:)

Acestea fiind zise… pardon scrise, keep calm and let the „show” begin. Enjoy!

Începem cu sticla și paharul. Fiecare tip de vin sau vin spumant are o sticlă potrivită și un pahar adecvat. Imaginile din articol vin cu informații prețioase, de linkuri nu mai zicem…

Nu se putea fără Wikipedia…

https://en.wikipedia.org/wiki/Wine_glass#White_wine_glasses

Apoi…

http://winefolly.com/tutorial/types-of-wine-bottles/

http://www.etiquettescholar.com/dining_etiquette/wine_etiquette/wine_serving_etiquette/servings_per_wine_bottle.html

Avem deja și opinie diferită. Cum vi se pare?

http://www.thekitchn.com/the-one-and-only-wine-glass-you-need-according-to-sommeliers-231179