It’s wine o’clock!
octombrie 15, 2021
VIN mesajele
decembrie 5, 2021

Don’t drink and write.

Unless you have a nice thought to write.

Știu la ce vă gândiți, dar nu e chiar așa. Vă spun din experiență.

Cu toții avem suișuri și coborâșuri în viață, căci coborâșurile sunt lecții prin care trebuie să trecem, iar suișurile, după cum poate mulți știți, vin după acea lecție. Când realizezi că trebuia să treci prin ea, că te-a făcut mai puternic.

O să mă întrebați: ” Bine și care e legătura cu titlul?”.

Vă spun acum.

Nu cred că e cineva care să nu fi auzit vorba „in vino veritas”. În vin stă adevărul sau ceva de genul. Ceea ce înșir aici este doar părerea mea, deci oricine mă poate contrazice sau poate exprima o opinie proprie.

Atunci când bei un pahar de vin sau chiar două (și nu vorbesc aici de beție), ai tendința să prinzi curaj sau să devii mai euforic și apoi să cazi în melancolie. Eh, atunci când devii melancolic poți face două lucruri, în funcție de gândurile care te controlează în acel moment.

Dacă sunt gânduri frumoase, colorate, melancolia iți aduce amintiri frumoase legate de o persoană, de un trecut, de o dorință. Și cum trăim in vremuri în care tehnica și progresul tehnologic ne permit să intrăm mai repede în contact cu cel, cea care ne-a fost atunci alături, în cele mai multe cazuri ne punem pe scris. Simțim nevoia să împărtășim acel sentiment, gând de dăruire sau de recunoștință. Poate fi un prieten, un iubit, un părinte. Oricine. Un mesaj, un gând, o vorbă bună. Și asta este minunat.

Dacă sunt gânduri triste, de deznădejde, cu nori și ceață, melancolia le va adânci și cumva încerci să găsești un vinovat, căci nu crezi că meriți ce ți se întâmplă sau că ai fost nedreptățit. Și tot ce vei scrie sub această influență va fi dual. Vor fi regrete, dar și acuzații. Și ajungi cumva nu doar să nu te simți mai bine, dar vei și răni. Și asta nu este bine. Poate fi un prieten, un iubit, un părinte. Oricine.

Don’t regret something that once made you happy.

Cum nu vreau să începem săptămâna într-o notă tristă o să vă spun așa:

În situația din urmă, când vă simțiți copleșiți de ceva și tot ce doriți este să căutați un vinovat, încercați să readuceți în memorie ceva frumos. O amintire frumoasă, un loc unde ați fost și v-ați simțit bine, o pasiune pe care ați lăsat-o în urmă și pe care ați vrea să o readuceți în viața voastră (fie că este vorba de o persoană, de un dar/abilitate pe care o aveți). Încercați din răsputeri să învingeți gândul rău, să îl înlocuiți cu unul bun. Și apoi apucați-vă de scris dacă mai simțiți nevoia. Nu vă lăsați copleșit de emoții negative.

You can if you think you can.

Cu toții avem în noi ceva frumos și ar trebui să învățăm să arătăm doar acea parte. Chiar și în momentele grele, de încercare, de stres. Trăim vremuri complicate acum. Nu are sens să ne complicăm viața și mai mult. Spre binele nostru și al celor din jurul nostru.

Lăsați vinul să aducă doar amintiri și gânduri frumoase!:) Vinul Pavel așa și-a început povestea, drumul, așa a crescut și vrea să fie alături de voi într-o astfel de aventură. O aventură a gândurilor bune, a faptelor altruiste și a pasiunii.

Vă doresc o săptămână plină de emoții bune, de energii pozitive și mult farmec.

 

Cu drag, Pavel. Vinul Pavel.