Vinul Pavel Merlot
Vinul Pavel Merlot 2017
septembrie 22, 2016
Show all

Vinul Pavel Merlot 2016

30.00lei TVA inclus

Dacă Merlot este soiul Dvoastră preferat, aceast vin vă va confirma preferințele.

Aromele sunt intense, de fructe roșii, lemnul se prezintă bine incorporat și nu iese in față.

Atacul se simte echilibrat si dominat de taninuri fine. Un vin structurat cu un final mediu și plăcut.

Alăturați-l unui platou cu brânzeturi și mezeluri picante. Temperatura de servire 16-18 C.

Categorie:

Pavel

MERLOT


Merlot este acel vin despre care se vorbește tot mai mult în ultimii 20 de ani. Deși a stat multă vreme ascuns în umbra aristocratului Cabernet, popularitatea acestui vin a crescut pe măsură ce complexitatea aromei sale și a gustului a prins o culoare mai pronunțată.

Vinul Merlot provine din zona Franței, mai exact din Bordeaux sau Gironda, dar și din zone cum este Chille, Napa Valley sau Australia. Totuși, recunoscut ca fiind tărâmul de proveniență al Merlotului și al Cabernetului, rămâne Sud-Vestul Franței, mai exact Gironda.

Cupajul său este obținut din clasicele Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Merlot, prezentând aromele cunoscute ale cireșelor, prunelor, coacăzelor negre, rubarbei, ciocolatei și a clasicei arome de humus. Acest vin a crescut în popularitate între persoanele care iubesc vinul mai uscat, mai complex datorită taninurilor care permit să fie băut mai ușor decât celelalte vinuri roșii.

Printre caracteristicile pe care un vin Merlot le prezintă se numără și aciditatea ușoară a acestuia, taninurile ușoare. Mâncarea alături de care se servește cel mai bine un vin Merlot este somonul, ciupercile și peștele în general, iar în ceea ce privește bucătăria în care se servește vinul Merlot, aceasta este în general cea franțuzească, italiană și spaniolă.

Pentru că gustul unui vin de calitate este mult dezvoltat și augmentat atunci când este combinat cu o bucățică de brânză, în cazul vinului Merlot, simțurile tale vor aprecia calitatea.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vinul Pavel Merlot 2016”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.