Vinul Pavel Syrah
Vinul Pavel Syrah 2017
septembrie 22, 2016
Show all

Vinul Pavel Syrah & Merlot

40.00lei TVA inclus

Un cupaj tânăr care combină calitățile celor două vinuri din care este făcut: Merlot și Syrah.

Este dominat de Merlot, dar Syrahul reușește să aducă o ușurință în a fi savurat.

Temperatura de servire de 18 C este importantă pentru a “stăpîni” alcoolul.

Un vin cu un final mediu. Merge bine la cărnuri, dar fără sosuri grele.

Categorie:

Pavel

MERLOT


Merlot este acel vin despre care se vorbește tot mai mult în ultimii 20 de ani. Deși a stat multă vreme ascuns în umbra aristocratului Cabernet, popularitatea acestui vin a crescut pe măsură ce complexitatea aromei sale și a gustului a prins o culoare mai pronunțată.
Vinul Merlot provine din zona Franței, mai exact din Bordeaux sau Gironda, dar și din zone cum este Chille, Napa Valley sau Australia. Totuși, recunoscut ca fiind tărâmul de proveniență al Merlotului și al Cabernetului, rămâne Sud-Vestul Franței, mai exact Gironda.

 

Pavel

SHIRAZ


Unul dintre cele mai vechi vinuri cunoscute, Syrah, cum este cunoscut în Franța, pe Malurile Ronului, sau Shiraz cum este denumit în Australia, acolo unde este cultivat de aproape două secole, numele acestuia reprezintă noblețe, curaj, responsabilitate și încredere. În zona Sahel din Africa, cuvântul sirah reprezintă o persoană care deține toate aceste calități, o persoană înțeleaptă.
Rămânând cu atenția îndreptată înspre vinul Syrah din Franța, constatăm că strugurii din care provine au o construcție viguroasă, robustă, aproape sălbatică. Au nevoie de soluri sărace pentru a se dezvolta și pentru a lupta pentru fiecare strop de apă. În schimb, strugurii au nevoie de lumină puternică pentru a reuși să producă poilifenolii, taninurile și antocianurile necesare, elemente care converg înspre obținerea culorii și a aromei atât de specifice a acestui vin.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vinul Pavel Syrah & Merlot”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.