Vinul Pavel Syrah Merlot online
Vinul Pavel Syrah & Merlot
septembrie 22, 2016
Vinul Pavel Merlot
Vinul Pavel Merlot 2017
septembrie 22, 2016
Show all

Vinul Pavel Syrah 2017

40.00lei TVA inclus

Foarte ușor de băut acest Syrah. Lemnul iese primul la nas, urmat de piper și fructe roșii.

Suculent si proaspăt, cu corpul lejer care i se potrivește. Final mediu.

Se recomandă asocierile tradiționale pentru un Syrah tânăr: cărnuri fără sos sau cu un sos ușor, branzeturi “cremoase” și nu foarte intense aromatic.

Temperatura de servire 18 C

Categorie:

Pavel

SYRAH/SHIRAZ

Unul dintre cele mai vechi vinuri cunoscute, Syrah, cum este cunoscut în Franța, pe Malurile Ronului, sau Shiraz cum este denumit în Australia, acolo unde este cultivat de aproape două secole, numele acestuia reprezintă noblețe, curaj, responsabilitate și încredere. În zona Sahel din Africa, cuvântul sirah reprezintă o persoană care deține toate aceste calități, o persoană înțeleaptă.

Rămânând cu atenția îndreptată înspre vinul Syrah din Franța, constatăm că strugurii din care provine au o construcție viguroasă, robustă, aproape sălbatică. Au nevoie de soluri sărace pentru a se dezvolta și pentru a lupta pentru fiecare strop de apă. În schimb, strugurii au nevoie de lumină puternică pentru a reuși să producă poilifenolii, taninurile și antocianurile necesare, elemente care converg înspre obținerea culorii și a aromei atât de specifice a acestui vin.

Odată consumat, vei descoperi un vin care îți oferă mai multe straturi de arome, o combinație incredibil de ademenitoare între fructe, un element ușor picant, ierburi și o ușoară aromă de lemn ars. Syrah reprezintă un tipar de vinuri intense, cu o culoare violetă, aproape neagră și o textură bogată.

Caracteristicile aromelor acestui vin provin din varietățile de elemente naturale pe care le conține, și anume, fructe – mure, iarbă, piper negru, cuișoare, cimbru, cedru. Procesarea aromelor depinde și de ambalajul în care este ținut și care îi oferă de asemenea o aromă specifică de mosc, de pământ, stejar dar și vanilie sau nucă de cocos.

Syrah este unul dintre vinurile complexe care îți oferă o explozie gustativă pe mai multe nivele atunci când începi să îl bei. Cu cât o sticlă stă mai mult, cu atât taninul are timp să se rafineze și să ți se ofere în totalitate sub forma unor senzații seducătoare care se aruncă asupra papilelor tale gustative.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vinul Pavel Syrah 2017”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.