Descriere

VINURI

Pavel

Producător vin MERLOT


Merlot este acel vin despre care se vorbește tot mai mult în ultimii 20 de ani. Deși a stat multă vreme ascuns în umbra aristocratului Cabernet, popularitatea acestui vin a crescut pe măsură ce complexitatea aromei sale și a gustului a prins o culoare mai pronunțată.

Vinul Merlot provine din zona Franței, mai exact din Bordeaux sau Gironda, dar și din zone cum este Chille, Napa Valley sau Australia. Totuși, recunoscut ca fiind tărâmul de proveniență al Merlotului și al Cabernetului, rămâne Sud-Vestul Franței, mai exact Gironda.

Cupajul său este obținut din clasicele Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Merlot, prezentând aromele cunoscute ale cireșelor, prunelor, coacăzelor negre, rubarbei, ciocolatei și a clasicei arome de humus. Acest vin a crescut în popularitate între persoanele care iubesc vinul mai uscat, mai complex datorită taninurilor care permit să fie băut mai ușor decât celelalte vinuri roșii.

Printre caracteristicile pe care un vin Merlot le prezintă se numără și aciditatea ușoară a acestuia, taninurile ușoare. Mâncarea alături de care se servește cel mai bine un vin Merlot este somonul, ciupercile și peștele în general, iar în ceea ce privește bucătăria în care se servește vinul Merlot, aceasta este în general cea franțuzească, italiană și spaniolă.

Pentru că gustul unui vin de calitate este mult dezvoltat și augmentat atunci când este combinat cu o bucățică de brânză, în cazul vinului Merlot, simțurile tale vor aprecia calitatea acestuia mult mai bine atunci când este consumat alături de o brânză cammembert sau gouda. Comandă un vin merlot de la producător - Pavel producător vin merlot.

Pavel

Producător vin SHIRAZ


Unul dintre cele mai vechi vinuri cunoscute, Syrah, cum este cunoscut în Franța, pe Malurile Ronului, sau Shiraz cum este denumit în Australia, acolo unde este cultivat de aproape două secole, numele acestuia reprezintă noblețe, curaj, responsabilitate și încredere. În zona Sahel din Africa, cuvântul sirah reprezintă o persoană care deține toate aceste calități, o persoană înțeleaptă.

Rămânând cu atenția îndreptată înspre vinul Syrah din Franța, constatăm că strugurii din care provine au o construcție viguroasă, robustă, aproape sălbatică. Au nevoie de soluri sărace pentru a se dezvolta și pentru a lupta pentru fiecare strop de apă. În schimb, strugurii au nevoie de lumină puternică pentru a reuși să producă poilifenolii, taninurile și antocianurile necesare, elemente care converg înspre obținerea culorii și a aromei atât de specifice a acestui vin. . Comandă un vin shiraz de la producător - Pavel producător vin shiraz.

Odată consumat, vei descoperi un vin care îți oferă mai multe straturi de arome, o combinație incredibil de ademenitoare între fructe, un element ușor picant, ierburi și o ușoară aromă de lemn ars. Syrah reprezintă un tipar de vinuri intense, cu o culoare violetă, aproape neagră și o textură bogată.

Caracteristicile aromelor acestui vin provin din varietățile de elemente naturale pe care le conține, și anume, fructe – mure, iarbă, piper negru, cuișoare, cimbru, cedru. Procesarea aromelor depinde și de ambalajul în care este ținut și care îi oferă de asemenea o aromă specifică de mosc, de pământ, stejar dar și vanilie sau nucă de cocos.

Syrah este unul dintre vinurile complexe care îți oferă o explozie gustativă pe mai multe nivele atunci când începi să îl bei. Cu cât o sticlă stă mai mult, cu atât taninul are timp să se rafineze și să ți se ofere în totalitate sub forma unor senzații seducătoare care se aruncă asupra papilelor tale gustative.