Happy HalloWine!
octombrie 30, 2020
It’s wine o’clock!
octombrie 15, 2021

Toamna se numără… boabele.

Bob cu bob, ciorchine cu ciorchine, must cu must până la vin.  Și unde-i vin , nu e tocmeală. 🙂

Povestea vinului Pavel continuă și anul acesta. Cu mai multă experiență, cu aceeași pasiune, cu mai puțină cantitate pentru o mai bună calitate. Mergem în continuare pe tradiție și tradițional.Tradiția de la tatăl Pavel și tradiționalul mod de producție.

Primul în alfabetul Pavel este Merlot, care este deja în „somnul” neliniștit al fermentării. Aceeași zarvă, același freamăt. Merlotul a fost primul vin produs de Pavel care ne-a făcut să realizăm că avem ce trebuie pentru a crește și a realiza un vis frumos. Este cel care ne-a făcut cunoscuți printre prieteni și cel care ne-a indicat strada pe care mergem acum. Merlotul Pavel rămâne vinul nostru de suflet. Un vin robust, cu personalitate, atrăgător la vedere, delicat la miros, mătăsos și rafinat la gust. Un vin „bipolar” :), cu o voinicie în alcool, dar cu potențial mare pentru a creea amintiri frumoase. Cu noi a făcut-o, deci știm ce spunem. 🙂

Al doilea în alfabetul nostru și în planul pentru Pavel vinificație 2021 este Shiraz. Doarme și el neliniștit, nerăbdător. Se visează la loc de cinste lângă fratele mai mare. Mai parfumat, mai elegant și mai subtil. Prună îmbinându-se perfect cu cireșe amare târzii, un magiun lichid într-o cană de ciocolată neagră.

Așa dorim să fie și vinurile din acest an. Într-o lume cuprinsă de incertitudine, vinurile Pavel, cu ajutorul pasiunii ce ne caracterizează și a unei munci pornite din plăcere, vor fi cu certitudine o senzație de bine în paharele celor care vor dori să le cunoască sau să le recunoască.

Nu ezita să îți dorești să ne cunoști.Va fi o prietenie de durată, la un pahar distanță. Cu povești care mai de care și amintiri de neuitat. Este o promisiune.

 

Cu drag, Pavel. Vinul Pavel.