Că butoiul de stejar aduce o serie de contribuții importante vinului este știut și dovedit. Adaugă arome și permite oxigenului să patrundă încet făcând vinul mai puțin astringent. Se folosesc butoaiele de stejar și pentru că ajută fermentarea și maturarea vinurilor, oferindu-le un gust mai complex.
Butoaiele de stejar sunt folosite în crame circa 3-4 ani, după care sunt înlocuite. Cele folosite pot primi o altă viată. La această a doua viață a butoaielor aș vrea să mă opresc astăzi.
Un butoi de stejar bine lucrat, poate deveni o importantă piesă în designul interior al unei crame, dar și al unei locuințe, terase, cameră de distracții etc. Poate deveni o masă, un cufăr, o chiuvetă, un minibar si exemplele pot continua. Ai nevoie de III (Imaginație – Îndemânare – Interes) și bineințeles de un butoi sau de mai multe. 🙂
Iată câteva exemple culese de prin lumea largă:
Câteva exemple din Crama Pavel și nu numai, realizate de echipa Pavel cu imaginație, îndemânare și interes, evident.
Până la alte idei inspiraționale să auzim numai de bine!
Cu drag, Pavel. Vinul Pavel.